Mijn tuin

Waterkwaliteit

0 resultaten
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

De waterkwaliteit van jouw zwembad

Een uitstekende waterkwaliteit is noodzakelijk als je een hygiënische en aangename zwemervaring wenst. Het water moet kristalhelder zijn, maar bovendien ook volledig vrij van allerhande pathogenen zoals virussen en bacteriën. Bij Eurotuin helpen we je alvast om de waterkwaliteit van jouw zwembad op een uitmuntend niveau te houden.

Chloortabletten voor zwembad

Met een filterpomp kan je allerhande viezigheden uit het water filteren. Maar voor de bestrijding van bacteriën en algen is een behandeling met chloor noodzakelijk. Chloortabletten voor jouw zwembad zijn dan ook een geschikte oplossing. Chloortabletten worden in een skimmer of chloordrijver geplaatst, zodat je het zwembad niet vervuilt. Je moet er wel op letten dat je een goede dosering hebt. Koop daarom de geschikte tabletten en zorg ervoor dat het totale chloorgehalte tussen 2 en 5 ppm (part per million) blijft. Als er teveel chloor in jouw zwembad is kan dit de oorzaak zijn voor pijnlijke ogen en verkleurde zwemkledij. Bij een overmatige gebruik van chloor kan dit zelfs grotere gevolgen hebben die leiden tot huidirritaties. Dus hou het chloorgehalte van jouw zwembad altijd goed in de gaten. Dit kan je ook doen met de aangepaste testkits.

De pH waarde verhogen

De pH waarde van een zwembad is belangrijk om de effectiviteit van het chloor te garanderen. Een pH test voor je zwembad kan aantonen of de pH waarde al dan niet te hoog of te laag is. Soms kan een tegenvallende werking van chloortabletten opgelost worden door de pH waarde van jouw zwembad te verhogen.

De pH waarde van je zwembad verhoog je door gebruik te maken van bijvoorbeeld pH Plus. Dit product is verkrijgbaar in verschillende verpakkingseenheden en de dosering ervan wordt steeds concreet weergegeven op de verpakking.

De pH waarde verlagen

Ook een te hoge pH waarde kan ervoor zorgen dat toegevoegde chloor niet effectief werkt. In dat geval moet deze waarde verlaagd worden. Dit doe je door bijvoorbeeld pH min toe te voegen. Ook dit product is in verschillende formaten te verkrijgen.

Wat je ook nodig hebt om je zwembad te verzekeren van een uitstekende waterkwaliteit, bij Eurotuin kan je het allemaal online kopen. Van chloortabletten tot vlotters en testkits. Als je een zwembad hebt of een zwembad wilt kopen, is er maar één webshop: die van Eurotuin.