Vaste planten

Filter opties
0 resultaten
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Vaste planten online bestellen

In de categorie tuinplanten vind uiteraard vaste planten. Vaste planten verschillen van heesters omdat ze in de herfst afsterven. Maar in tegenstelling tot éénjarigen, die maar één seizoen bloeien, komen vaste planten in het voorjaar weer tevoorschijn. Elk jaar worden deze planten wat groter. Vaste planten kun je zonder problemen online kopen. De bestelde planten worden met de grootste zorg verpakt en vervoerd. Als je van plan bent om vaste planten online te bestellen, dan doe je dit beter in het voorjaar of in het najaar. Hou hierbij rekening met de bloeiperiode van deze groene rakkers. Vroege bloeiers plant je bijvoorbeeld het best in het najaar, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot stevige planten tegen de lente. Zorg bij het planten dat er voldoende afstand is tussen de verschillende planten. Ze hebben namelijk ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Onze vaste planten worden geleverd met de gepaste informatie zodat je deze zeker op de juiste manier in de aarde kan planten.

Soorten vaste planten

In ons tuincentrum vind je verschillende soorten vaste planten. De meest populaire zijn:

Vaste borderplanten

Deze planten vormen bij wijze van spreken de basis van je tuin. Een zeer geliefd borderplant is lavendel. Deze plant ruikt heerlijk en trekt bepaalde insecten aan, maar het jaagt ook een aantal insecten weg. Een andere populaire vaste borderplant zijn varens. Deze zijn zeer geschikt voor het maken van een border op plaatsen waar niet veel zon komt in je tuin.

Klimplanten

Klimplanten zijn ook vaste planten. Deze groeien in de hoogte zodra ze een beetje houvast krijgen. Ze klimmen tegen muren, pergola’s, schuttingen, bogen, bomen, … Heel wat klimplanten hebben ook veel bloemen in de zomer. Is een vrolijke en kleurrijke tuin hetgeen je al jouw hele leven van droomt? Dan mag een klimplant zeker niet ontbreken.

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn vaste planten die vooral horizontaal groeien. Deze zijn uitstekend geschikt om, zoals de naam laat veronderstellen, de bodem van je tuin te bedekken. Deze vaste planten doen het heel goed rondom bomen en struiken. Een groot voordeel van bodembedekkers is dat ze onkruid weinig kans geven om te groeien. Op zoek naar een heerlijk ruikende bodembedekker? Dan is de lievevrouwbedstro zeker het overwegen waard.

Siergrassen

In de categorie vaste planten vind je ook siergrassen terug. Dit zijn ideale planten als je een onderhoudsvriendelijke tuin wenst die een zen-gevoel uitstraalt. Bij siergrassen heb je een aantal opties. Zo heb je er met smalle bladeren, maar ook met uitbundige pluimen. Het voordeel van siergrassen is dat er ook heel wat zijn die in de winter blijven staan. Zo behoudt jouw tuin zijn frivole look. Wil je het plaatje echt volledig maken, combineer siergrassen met bamboe en rotsplanten.

Vaste planten voor in de tuin online kopen

Vaste planten kopen in ons online tuincentrum is kinderspel. Wij bieden een breed assortiment waarop je gemakkelijk kan filteren en de juiste plant voor jouw tuin kan uitkiezen. Zo vind je snel de perfecte vaste planten voor jouw tuin.