Seizoensplanten

Filter opties
0 resultaten
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Seizoensplanten online bestellen

Een prachtige, kleurrijke tuin elk seizoen van het jaar? Het kan hoor, door de seizoensplanten in onze tuincentrum hoef je niet bang te zijn dat jouw tuin er ooit kaal zal uitzien. Ook niet in de winter. Voor ieder jaargetij kan je in onze webshop prachtige planten terugvinden, waardoor je zekerheid hebt dat jouw tuin elke dag zal stralen. Met seizoensplanten kan je jezelf elke dag weer verwonderen over het prachtige tafereel in jouw tuin.

Seizoensplanten moet je ook breder zien dan voor elke periode van het jaar een bepaalde plant. Wie het over seizoensplanten heeft zal het ook wel hebben over perkplanten en kuipplanten. Perkplanten zijn planten die doorgaans maar één jaar zullen bloeien (hiervoor wordt de term éénjarigen ook gebruikt). Kuipplanten zijn dan weer planten die je in een pot plant en die je, zodra het kouder wordt, in huis haalt.

Van voorjaarsbloeiers tot zomerbloeiers

Het voorjaar is de perfecte tijd van het jaar om jouw tuin om te toveren tot een kleurrijke oase. Zo heb je bijvoorbeeld een schaduwplant zoals de longkruid. Deze plant bloeit in het voorjaar en betovert met zijn prachtige blauwe en roze bloemen. Een andere lente topper is de narcis. Deze bloembol plant tovert jouw tuin om in een kleurenparadijs met zijn gele, oranje en witte kleuren. Dan heb je ook de zomerbloeiers, zoals geraniums. Deze plant en hangplantjes doen het heel goed in de zomer. Deze seizoensplanten en nog veel meer vind je allemaal terug bij Eurotuin.

Bij de éénjarigen heb je dan planten zoals kanariekers, reukerwten, lelies, calla’s, dahlia’s en gladiolen. Stuk voor stuk vrolijke snuiters om in de tuin te hebben en om van te genieten.

Najaar bloeiers en winterbloeiers

Het is niet omdat het winter is dat je tuin er depressief moet bijlopen. Tijdens de koudere maanden kun je nog steeds kleur in de tuin brengen met speciale herfstplanten, zoals een pruikenboom of een witte lijsterbes. Het najaar is trouwens ook de beste tijd van het jaar om vaste planten voor het voorjaar te planten.

Kriebelt het al om in de tuin te werken en deze om te bouwen tot de meest fleurige plaats van de straat? Ontdek dan snel het aanbod seizoensplanten van Eurotuin en bestel vandaag online.