Filter opties

Tuinplanten kopen? Online Bestellen bij Eurotuin

Tuinplanten online kopen

Op zoek naar een online tuinplantenwinkel met een breed assortiment? Bij Eurotuin ben je aan het juist adres, we hebben heel wat tuinplanten op voorraad die jouw tuin in een waar paradijs zullen omtoveren.

Welke tuinplanten kiezen?

Tuinplanten online bestellen is heel gemakkelijk. Maar dan moet je natuurlijk wel al weten welke planten je wilt.

Bij de seizoensplanten vind je eenjarige perkplanten die een zomer lang bloeien en kuipplanten die je in het najaar binnen moet halen. Bij perkplanten mag je aan geraniums, petunia’s en consoorten denken. Als je goed voor deze planten zorgt, kan je er de hele zomer van genieten. Kuipplanten haal je in het najaar binnen, zodat je zeker weet dat ze de winter overleven. Dit zijn planten die doorgaans in een pot gekweekt worden, zodat je ze ook gemakkelijk binnen kan halen wanneer het nodig is.

Vaste planten vormen dan weer de basis van elke tuin. In het najaar sterven de meeste vaste planten af om in de lente en de zomer weer helemaal tot bloei te komen.

Heesters of struiken sterven niet af in de winter. Ze behouden soms zelfs hun blad, zodat jouw tuin ook in de winter mooi groen kan blijven. Struiken zorgen er niet enkel voor vorm in jouw tuin, maar ze maken het ook een zeer aantrekkelijke verblijfsplaats voor vogels, insecten en vlinders.

Bomen zijn dan weer ideaal om wat hoogte en diepte te creëren in jouw tuin. Daarnaast bieden ze ook schaduw en verhinderen ze inkijk in de tuin.

Voor wie een vijver heeft zijn vijverplanten een absolute must. Ze bieden dieren in het water bescherming en zijn ook adembenemend om naar te kijken.

In het vroege voorjaar zorgen bloembollen dan weer voor een kleurenpracht in de tuin. Voorjaarsbollen plant je het best in het najaar. Daarnaast hebben we ook een breed assortiment zomerbollen, waaronder dahlia’s bijvoorbeeld. Zomerbollen plant je het best in het voorjaar in de tuin.

Welke tuinplanten moet je kiezen?

Natuurlijk wil je niets liever dan dat de planten die je koopt het goed doen in de tuin. Daarom is het belangrijk wanneer je tuinplanten online gaat bestellen dat je eerst een beetje onderzoek doet naar welke planten het beste in jouw tuin passen. Hierbij moet je rekening houden met een aantal factoren.

Enerzijds heb je de ondergrond waarin de planten moeten gedijen. Is deze van klei, zand, leem en/of veen gemaakt? Daarnaast is zonlicht een belangrijk parameter. Heb je veel of weinig lichtinval in jouw tuin? Zonplanten hebben minimaal 5 uur zon per dag nodig. Halfschaduwplanten zijn al tevreden bij 3 à 4 uur zon per dag en schaduwplanten doen het goed als ze niet meer dan 2 uur zon krijgen. Wind is ook een factor dat bij sommige planten van groot belang zijn. Kruisdistels zijn bijvoorbeeld heel goed bestand tegen harde wind. Andere planten houden dan weer meer van luwte. Dan heb je nog de pH-waarde van de grond. De meeste planten gedijen het best op grond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Maar er bestaan ook zuurminnende planten (met een pH-waarde lager dan 5,5) en kalkminnende planten (met pH-waarde hoger dan 6,5).

Wat jouw plannen ook zijn om jouw tuin in te richten, bij Eurotuin vind je alles terug om je daarbij te helpen. Ontdek ons aanbod tuinplanten online op onze webshop en laat je verrassen door ons uitgebreid assortiment.