Alle benodigdheden voor de moestuin

De meest verse groenten en fruit haal je vanaf nu gewoon uit je eigen tuin. Begin hiervoor met een moestuin in de zomer. Zo kan je lekker moestuinieren in de zon. Een moestuin past in vrijwel iedere tuin. Zelfs op een klein balkon is het mogelijk om een minimoestuin te maken. Zo kan je het hele jaar door jouw eigen groenten en fruit oogsten om heerlijke gerechten te maken.

Waarom moestuinieren?

Moestuinieren is tegenwoordig razend populair. Voornamelijk omdat het overal kan gedaan worden. In de tuin op het platteland of op een balkon midden in de stad. Bovendien is het heerlijk ontspannend om op een warme dag in de tuin te werken die je zelf hebt aangelegd. Voor kinderen is het ook erg leuk om betrokken te raken bij het onderhouden van de moestuin. Het is ook ontzettend leerzaam. Kortom, een ideale manier om quality time met de kinderen te hebben.

Moestuin op poten

Heb je last van je rug en zie al dat bukken niet echt zitten? Overweeg dan om een moestuin op poten aan te schaffen. Zo bespaar je jouw rug en kan je toch lekker blijven tuinieren. Nog handiger is een moestuin op wieltjes, een perfecte optie als het nodig is om de moestuin te verplaatsen.

Een moestuin aanleggen voor beginners

Is moestuinieren een volledige nieuwe wereld dat voor je opengaat? Dan kan het een flinke uitdaging lijken om een moestuin aan te maken. Maar niets is minder waar. Een moestuin aanleggen is eigenlijk vrij simpel. De ideale moestuin om mee te beginnen heeft een omvang van ongeveer een vierkante meter. Zo weet je goed waarmee je bezig bent en is het ook gemakkelijk om te onderhouden. Daarnaast geven we jou graag een aantal handige tips om van start te gaan met jouw moestuin:

  • Kies de juiste plaats in jouw tuin. Zorg ervoor dat de nieuwe moestuin minstens de helft van de dag zon heeft, maar toch beschut is van extreme weersomstandigheden.
  • Zet de moestuin op een vlakke ondergrond. Spit de aarde om terwijl je onkruid verwijdert.
  • Bedek ongeveer 10 cm van de moestuin met potgrond.
  • Zaai of plant groenten.
  • Onderhoud jouw moestuin door regelmatig onkruid te verwijderen. Blijf het voeden met potgrond.

Blijf jouw stukje grond de nodige aandacht geven en je zult elk jaar opnieuw kunnen genieten van de verse groenten uit jouw tuin.