Graszaad

Filter opties
36 resultaten
  • Sorteer op

  • Sorteer op

Graszaad online kopen

Ben je zinnens om een mooi gazon aan te leggen in je tuin? Graszaad kopen doe je bij Eurotuin. Weet je niet welk graszaad je moet kopen voor jouw tuin? We bieden jou de keuze uit verschillende soorten graszaad, waar je zeker bent dat je een mooi en groen grasveld zal hebben.

Welk graszaad kopen?

Zodra de temperatuur 10 graden of meer bereikt, begint gras te groeien. Daarom raden we aan om vanaf maart te beginnen met het bemesten van jouw gazon. Er bestaan verschillende types graszaden. Dat zorgt ervoor dat uitdokteren welke graszaad je moet kopen niet altijd simpel is. We onderscheiden de volgende soorten graszaden. Zo heb je bijvoorbeeld herstelgazon, dat specifiek gebruikt wordt voor het herstel van beschadigde gazons. Dan is er ook doorzaaigazon, die eerder dient om kale plekken in jouw gazon te herstellen. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor speelgazon, sportgazon, siergazon en graszaden voor schaduwrijke zones.

Graszaden voor speelgazon en sportgazon online kopen

De graszaden voor speel- en sportgazon zijn perfect voor wanneer er intensief gebruik gemaakt wordt van de grasmat. Zeker als je kinderen hebt die graag buiten ravotten is deze type zeker het overwegen waard… de naam “speelgazon” spreekt op zich natuurlijk al boekdelen. Maar met dit type gazon weet je dat het gras zijn schoonheid zal behouden, zelfs bij intensief gebruik van de grasmat. Daarom wordt speelgazon ook sportgazon genoemd. Het is hetzelfde type zaden dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld voetbalvelden mee aan te leggen. Gazon om op te sporten moet, net zoals speelgazon, tegen een stootje kunnen. Bovendien is graszaad voor speelgazon (of sportgazon, what’s in a name) geschikt voor bijna elke bodemsoort.

Graszaden voor siergazon bestellen

Zal er minder intensief gebruik gemaakt worden van jouw grasmat, dan zijn zaden voor siergazon misschien eerder wat je zoekt. Siergazon is een streling voor het oog, het bestaat doorgaans uit fijnere grassoorten. Dit zorgt voor een uniek aanzicht in de tuin, maar is niet bestand tegen intensief gebruik. Wil je van jouw tuin een meesterwerk maken? Dan hoef je niet langer te aarzelen, graszaden voor een siergazon is wat je nodig hebt.

Graszaden voor schaduwrijke zones

Niet elke tuin baadt in het licht. En zeker niet elk uithoekje ervan. Dan zijn graszaden voor schaduwrijke zones een goede oplossing. Graszaden voor schaduwrijke zones worden namelijk gemaakt van een ander graszaadmengsel. Dat mengsel is perfect voor gazons die voornamelijk in de schaduw liggen. Ook in dit type graszaden kan je ervoor kiezen om graszaden voor siergazon te bestellen, of voor sportgazon… de keuze is aan jou. Maar hou er dus rekening mee wanneer je gazon aanlegt, dat je ook voor de schaduwrijke zones het geschikt type graszaad hebt.

Graszaad online bestellen

Voor het kopen van graszaad is er maar één tuincentrum: Eurotuin. En we maken het heel eenvoudig voor je. Via de webshop kun je heel eenvoudig graszaad online bestellen. Of je nu herstelgazon nodig hebt of doorzaaigazon, speelgazon of siergazon, wij bieden je een volledig assortiment graszaden. Zo besteld en snel geleverd. Zo kun je binnen een paar weken genieten van een prachtig groen gazon in de tuin.