Gazon en andere toebehoren online kopen bij Eurotuin

Natuurlijk wil je dat jouw gazon er ieder jaar weer mooi groen en verzorgd bijligt. Daarom is het belangrijk dat je jouw gazon goed en regelmatig onderhoudt. Maai het gras regelmatig, verticuteer, belucht en sproei het af en toe om het gras goed te laten groeien. Daarnaast is het belangrijk dat je eventuele mos en gele plekken verwijdert. Het lijkt een hele klus om gazon aan te leggen en te onderhouden, maar in werkelijkheid hoeft het dat zeker niet te zijn. En als het weer een beetje meevalt, dan is het al helemaal geen vervelende klus.

Een gazon aanleggen

Een mooi gazon kan je aanleggen met graszaden of graszoden. Graszaden zijn een goedkopere optie. Met graszoden kan je dan weer een gelijkmatigere verdeling van het gras verwachten. Graszoden kan je ook het hele jaar door plaatsen. Enkel tijdens periodes van vorst en langere droge periodes is het niet aangeraden om graszoden aan te leggen. Gras zaaien doe je het best in het voor- of najaar. Kies je voor graszaad, dan moet je ook goed nadenken over wat er op dat gras gaat gebeuren. Heb je kinderen die op het gras zullen spelen, dan kies je het best voor een speelgazon die beter geschikt is voor intensief gebruik. Wil je vooral dat je tuin een streling voor het oog is, dan is siergazon een betere oplossing. Deze heeft een fijnere structuur waardoor jouw tuin er goed gaat uitzien.

Twijfel je aan de kwaliteit van de bodem waarop je jouw gazon wilt plaatsen, dan is het goed om een bodemverbeteraar aan te schaffen. Op deze wijze voeg je bepaalde stoffen toe aan het gazon om het beter en gezonder te laten groeien. Wat en hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van de bodem in jouw tuin.

Een gazon onderhouden en herstellen

Wil je jarenlang plezier beleven aan jouw gazon, dat is het belangrijk dat je deze regelmatig gaat onderhouden. Strooi rond februari of maart kalk op jouw gazon om een mooie diepgroene kleur te krijgen. Zo voorkom je ook de groei van mos en onkruid. Daarnaast heeft jouw gras ook meststof nodig om het hele jaar door voldoende te kunnen groeien en onregelmatige groei te voorkomen. Voor het onderhoud en herstel van jouw gazon bestaan er verschillende gereedschappen beschikbaar die jouw taak een stuk zullen vergemakkelijken. Ook dit gereedschap kan je via Eurotuin bestellen.

Doe je het liefst zo weinig mogelijk om jouw gazon te onderhouden, dan moet je misschien wel kunstgras overwegen. Zo hoef je deze nooit meer te sproeien en maaien en geniet je toch van een prachtig groen gazon in jouw tuin. Kunstgras heeft een mooi en natuurlijke look. Het is enkel bij de aanraking ervan dat je jezelf gewaar wordt dat het geen echte gras is. Zeker het overwegen waard als je niet veel tijd of zin hebt om te werken aan jouw tuin.