Filter opties

Cortenstaal tuininrichting

Cortenstaal online kopen?

Eurotuin heeft een groot assortiment Cortenstaal producten. Ze worden bij u thuis geleverd door de leverancier.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is gelegeerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Deze legering, een dichte barrièrelaag van hechtende sulfaten en fosfaten, beschermt het staal zo geen verdere corrosie ontstaat. Blootgesteld aan het weer, begint dit materiaal een eigen leven te ontvouwen. De kleuren veranderen en creëren nieuwe beelden.

Het staal krijgt een roestvormige oxidatielaag. Ze vormt een bescherming tegen verder doorroesten. De finale kleur is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het product (verticaal of horizontaal). De vorming van de finale barrièrelaag duurt – afhankelijk van het klimaat – ongeveer 1 jaar.

Cortenstaal is zeer sterk en leent zich daarom uitstekend voor tuin, landschap en interieur. Het is ook gekend onder de naam Cor-Ten of Corten.

Is dat weervast?

Ja, Cortenstaal en weervast staal zijn eigenlijk synoniemen. In de jaren 60 is het gebruik ervan van Amerika naar Europa overgewaaid. Toen was het enkel verkrijgbaar onder de naam COR-TEN. Nu is het onder verschillende namen verkrijgbaar.

COR= Corrosion resistance (Corrossiebestendigheid)

TEN= Tensile strength (Trekvastheid)

Samengevat= een materiaal met goede weerstand tegen (atmosferische) corrosie met een hoge sterkte.