Aquarium, terraria en benodigdheden om vissen te houden

Voordat je begint met de aanschaf van vissen en een aquarium is het verstandig om een lijst te maken van alles wat je nodig zal hebben. Denk aan de inrichting van het aquarium. Maar ook het schoonhouden ervan en opties om de vissen automatisch te voeren. Bij deze zaken moet je ook rekening houden met welk type aquariumvissen je graag zou willen. Wil je koudwatervissen, zoetwatervissen of tropische vissen? Het type aquariumvissen zal bepalen hoe groot het aquarium moet zijn. Heb je er reeds één, maar is die aan vernieuwing toe? Bij Eurotuin vind je heel wat leuke aquarium toebehoren om jouw aquarium geheel in te richten zoals jij dat wenst.

Benodigdheden voor een aquarium

Vissen hebben meer nodig dan een glazen vissenverblijf vol water en visvoer. Een zoetwater aquarium heeft bijvoorbeeld een lichtbak met verlichting nodig, een verwarmingselement en een filter. Een filter zal ervoor zorgen dat het vuil verwijderd wordt. Op deze wijze blijft het water in jouw aquarium gezond. Er bestaan filters voor zowel binnen- als buiten de visbak. Een luchtpomp is dan weer de ideale hulpmiddel om het water in beweging te houden. Neem nog een glasreiniger, stofzuigertje en gravelcleaner en jouw aquarium is proper. Een handig hulpmiddel voor vissen te voeren is een feeder. Zo worden de vissen automatisch gevoerd wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Deze kan je gewoon in het aquarium laten staan en zal eten geven aan de vissen op de geprogrammeerde momenten.

Het inrichten van jouw aquarium

Met de juiste toebehoren kan je van jouw aquarium een heel erg leuke en kleurrijke plaats maken. Tempels, bamboe en boedha’s voor bij jouw vissen kunnen een Aziatische sfeer creëren. Zo heb je een echte Zen-gevoel.  Maar je kan ook kiezen voor een kasteel, duikboot, scheepswrak of VW-busje om in het water te plaatsen. Dan heb je ook nog leuke zaken zoals de decoLED Multi-color spot. Deze spot zorgt voor een kleurrijke sfeer. Je hebt ook de decoLED Bubble Kit, dat niet enkel decoratief is, maar het aquarium ook van zuurstof voorziet. Maak het geheel volledig af met voorgrondplantjes en floating plants, of voeg wat kleur toe met hoge kunstplanten. Wat het ook is dat je nodig hebt voor het inrichten van jouw aquarium, je vindt het allemaal in onze webshop.